KURZ BEZPEČÉ JÍZDY Vysoké Mýto

Kurz bezpečné jízdy jako prevence nehod

Řidičům hrozí na silnici mnoho situací, na které jsou připraveni pouze teoreticky a tak jsou jejich reakce v okamžiku, kdy dojde například ke smyku, nepředvídatelné. Řidiči nemají dostatek příležitostí se na nezvyklé momenty připravit, a tak neznají reakce své ani svého automobilu. Takovou situaci dnes naštěstí řeší kurzy bezpečné jízdy, ve kterých si řidiči mohou vyzkoušet celou řadu neobvyklých manévrů. Kurz bezpečné jízdy je ideálním dárkem nejen pro začínající řidiče, ale také pro ty, co už mají najezděno a chtějí si vyzkoušet, co všechno společně se svým autem zvládnou. Kurz bezpečné jízdy ve Vysokém Mýtě umožní každému účastníkovi vyzkoušet jeho reakce, i reakce jeho vlastního automobilu a poskytne mu tak přípravu na většinu situací, které mohou kdykoliv nastat i v běžném provozu. Darováním kurzu bezpečné jízdy věnujete zážitek, který by v budoucnosti mohl pomoci v nejedné ošklivé situaci, a dokonce zabránit dopravní nehodě a zachránit zdraví a životy účastníků provozu.

Jak probíhá kurz bezpečné jízdy

Kurz bezpečné jízdy Vysoké Mýto je celodenní školení pro řidiče, skládající se ze dvou částí. První část je kratší, probíhá v moderních učebnách a instruktor Vám během ní připomene například základní techniky jízdy a správné chování během krizových situací. Naučíte se fyzikální zákonitosti – například o působení odstředivých sil na auto, nebo o reakčních a brzdných drahách a také to, jak se automobil zachová během neobvyklých momentů, které mohou nastat.

Ve druhé části kurzu Vás čekají celé čtyři hodiny na moderním cvičišti, které je postaveno přímo pro účely školení bezpečné jízdy. Vyzkoušíte si například smyk z kopce, který končí zatáčkou, slalom nebo různé úhybné a brzdné manévry. Cvičiště je vybaveno také příčnými vodními bariérami a měřičem rychlosti, takže vyzkoušíte, jaké to je brzdit na mokrém povrchu ve vysoké rychlosti. Po celou dobu praktické části kurzu budete ve stálém kontaktu s instruktorem pomocí vysílačky. Instruktor Vám během jízdy pomůže nebezpečné situace zvládnout a případně Vám poradí, jak si s nimi poradit lépe.