Archive for the ‘Zajímavosti’ Category

Škola smyku Vysoké Mýto jako dárek k narozeninám

Friday, March 8th, 2013

Škola smyku Vysoké Mýto jako dárek k narozeninám

Hledáte pro někoho ze svých blízkých vhodný dárek k narozeninám? Darujte zážitek! Zážitkovým dárkem, který je praktický a vhodný pro muže i ženy, je škola smyku Vysoké Mýto. Díky škole smyku si dotyčnývyzkouší některé nebezpečné situace, které ho mohou v budoucnu potkat na silnici. Díky škole smyku pak bude vědět, jak se zachovat a tento kurz mu může jednoduše zachránit život. Darujte praktický a zároveň adrenalinový dárek.

Škola smyku vysoké mýto

Kurz začíná dopolední teoretickou částí, která probíhá v moderně vybavené učebně. Instruktor účastníka kurzu teoreticky seznámí s tím, jak se při krizových silničních situacích chovat. Připomene mu také teorii, kterou by mělznát ještě z autoškoly. Dále mu instruktor poví o základních fyzikálních silách, které působí na vozidlo v pohybu.

Kurz bezpečné jízdy pak pokračuje odpolední praktickou částí, která trvá celkem čtyři hodiny. Pod dohledem dalších instruktorů si účastník zkusí slalom na silnici, různé duhy smyků nebo brzdění na kluzké ploše. Kurz je dobré absolvovat s vlastním autem, protože jen tak řidič pozná jízdní vlastnosti vozu, se kterým jezdí každý den. Pokud každý den jezdí se služebním vozem, ať vezme na kurz bezpečné jízdy ten. Po absolvování kurzu dostane certifikát o jeho úspěšném splnění.

Kurz bezpečné jízdy Vysoké Mýto

Tuesday, March 5th, 2013

 

KURZ BEZPEČÉ JÍZDY Vysoké Mýto

Kurz bezpečné jízdy jako prevence nehod

Řidičům hrozí na silnici mnoho situací, na které jsou připraveni pouze teoreticky a tak jsou jejich reakce v okamžiku, kdy dojde například ke smyku, nepředvídatelné. Řidiči nemají dostatek příležitostí se na nezvyklé momenty připravit, a tak neznají reakce své ani svého automobilu. Takovou situaci dnes naštěstí řeší kurzy bezpečné jízdy, ve kterých si řidiči mohou vyzkoušet celou řadu neobvyklých manévrů. Kurz bezpečné jízdy je ideálním dárkem nejen pro začínající řidiče, ale také pro ty, co už mají najezděno a chtějí si vyzkoušet, co všechno společně se svým autem zvládnou. Kurz bezpečné jízdy ve Vysokém Mýtě umožní každému účastníkovi vyzkoušet jeho reakce, i reakce jeho vlastního automobilu a poskytne mu tak přípravu na většinu situací, které mohou kdykoliv nastat i v běžném provozu. Darováním kurzu bezpečné jízdy věnujete zážitek, který by v budoucnosti mohl pomoci v nejedné ošklivé situaci, a dokonce zabránit dopravní nehodě a zachránit zdraví a životy účastníků provozu.

Jak probíhá kurz bezpečné jízdy

Kurz bezpečné jízdy Vysoké Mýto je celodenní školení pro řidiče, skládající se ze dvou částí. První část je kratší, probíhá v moderních učebnách a instruktor Vám během ní připomene například základní techniky jízdy a správné chování během krizových situací. Naučíte se fyzikální zákonitosti – například o působení odstředivých sil na auto, nebo o reakčních a brzdných drahách a také to, jak se automobil zachová během neobvyklých momentů, které mohou nastat.

Ve druhé části kurzu Vás čekají celé čtyři hodiny na moderním cvičišti, které je postaveno přímo pro účely školení bezpečné jízdy. Vyzkoušíte si například smyk z kopce, který končí zatáčkou, slalom nebo různé úhybné a brzdné manévry. Cvičiště je vybaveno také příčnými vodními bariérami a měřičem rychlosti, takže vyzkoušíte, jaké to je brzdit na mokrém povrchu ve vysoké rychlosti. Po celou dobu praktické části kurzu budete ve stálém kontaktu s instruktorem pomocí vysílačky. Instruktor Vám během jízdy pomůže nebezpečné situace zvládnout a případně Vám poradí, jak si s nimi poradit lépe.

Naučte se zvládat smyk!

Wednesday, February 27th, 2013

Naučte se zvládat smyk!

Škola smyku Sosnová vás připraví na všechno. Proč toho tedy nevyužít a neabsolvovat adrenalinový a zároveň poučný kurz v jednom? Je jedno, jestli máte řidičský průkaz čerstvě a za volantem si ještě nejste úplně jisti a nebo už máte naježděno tisíce kilometrů. Škola smyku se hodí pro všechny řidiče. Získejte jistotu za volantem a nové zkušenosti se školou smyku Sosnová!

Škola smyku vás bude bavit!

Kurz škola smyku je rozdělen do dvou částí. V dopolední části se vám bude věnovat profesionální instruktor, který s vámi probere teorii, kterou jste se učili v autoškole. Společně si teoreticky projdete, jak správně zvládnout smyk, zásady bezpečného chování na silnici. Učebny, ve kterých se dopolední části kurzu odehrávají, jsou moderně vybavené.

Odpolední část probíhá ve speciálně upraveném areálu, kde si vyzkoušíte zvládnout nejrůznější druhy smyků. Brzdění při prudké jízdě a vyhýbací manévr. Areál školy smyku v Sosnové disponuje aquaplaningovou plochou, která imituje ledovou plochu. Díky této možnosti si budete moci vyzkoušet imitovanou jízdu po ledovce. Praktickou část kurzu je nutné absolvovat s vlastním vozem, nebo s vozem, se kterým jezdíte nejčastěji, například služebním. Jedině tak poznáte vůz a jeho jízdní vlastnosti tak dokonale, abyste nebezpečné silniční situace zvládli i v běžném provozu. S instruktorem budete při praktické části kurzu komunikovat pomocí vysílačky, okamžitě se k vám tak dostane zpětná vazba. Po skončení kurzu obdržíte certifikát o jeho úspěšném absolvování.

Darujte školu smyku jako zážitkový dárek

Voucher na školu smyku nemusíte kupovat jen pro sebe, ale můžete jím udělat radost i někomu z vašich blízkých. Se zážitkovým dárkem škola smyku Sosnová darujete nejen adrenalinový zážitek plný vzrušení a napětí, ale hlavně zkušenosti a nové informace, které by si ten daný řidič třeba neuvědomil.

Škola smyku

Thursday, February 21st, 2013

Škola smyku

Škola smyku je praktický zážitkový kurz, který můžete absolvovat v jakémkoliv věku. Jediné dvě podmínky pro tento kurz jsou mít vlastní vozidlo, se kterým budete kurz absolvovat a také samozřejmě vlastnit platný řidičský průkaz. Škola smyku vás bude bavit a zároveň se při ní ještě naučíte něco nového. Absolvujte školu smyku a získejte nové zážitky a zkušenosti, které se vám budou na silnici hodit.

Darujte školu smyku

Pokud už jste školu smyku absolvovali, můžete ji darovat jako zážitkový dárek někomu ze svých blízkých. Jistě mu uděláte radost. Voucher na zážitek vám navíc přijde zabalen v dárkovém balení a tak už pak dárek můžete rovnou předávat.

Kurz bezpečné jízdy je rozdělen na dvě části, dopolední, kdy se většinou probírá teorie a odpolední, kdy účastník usedne za volant vozu a bude nově nabyté informace ověřovat v praxi. Při dopolední části si účastník spolu s instruktorem projde základy a teorii, kterou by si měl pamatovat ještě z autoškoly. Dále se řidič dozví o tom, jaké fyzické síly působí na jedoucí vozidlo a o možných nebezpečných situacích na silnici, které ho mohou potkat. Učebny, ve kterých dopolední školení probíhá, jsou moderně vybaveny a tak teoretickou část provází promítání špatně a dobře zvládnutých krizových silničních situací.

Odpolední část

Odpoledne pak účastník kurzu usedne za volant vlastního vozu. K dispozici mu bude speciálně upravený areál, ve kterém si pod dohledem instruktorů zkus všechny druhy smyku, prudké brzdění na suchém i mokrém povrchu a vyhýbání se nenadálým překážkám. Celou dobu bude v kontaktu s instruktorem pomocí vysílačky, ihned se tak dozví, co udělal dobře a co špatně. Škola smyku určitě také patří mezi adrenalinové zážitky. Není jen o nudné a nutné teorii, ale hlavně o jízdě a procházení jednotlivých nebezpečných situací prakticky.

Inspirujte se i dalším zážitky jako dárky!

Kurz bezpečné jízdy

Thursday, February 14th, 2013

Chtěli byste objevit, co všechno dokáže váš vůz a jaké situace jste schopni uřídit? Mnoho řidičů v tomto směru riskantně experimentuje v běžném silničním provozu nebo na odlehlých plochách, kde nejen jim hrozí nebezpečí života. A přitom zcela zbytečně. Kurz bezpečné jízdy nabízí možnost bezpečně si vyzkoušet jízdu v extrémních klimatických podmínkách, kde své krajní meze zábavnou formou poznáte.

Zábavná cesta k větší bezpečnosti

Kurz bezpečné jízdy v sobě spojuje adrenalinový zážitek s osvětou o zvládání nebezpečných situací na silnici. Důkladná teoretická průprava zajistí, že porozumíte svému vozu i jeho chování na vozovce. Pochopíte obecné fyzikální zákonitosti a dokážete tak předejít možné kolizi s jiným objektem. Provedete teoretický rozbor jízdy a ukážete si modelové chování řidičů, abyste znali způsoby, jak se z nebezpečných situací dostat.
Po získání teoretického přehledu nezbývá, než vyzkoušet tyto znalosti v praxi a mít s nimi přímou zkušenost. Pod dohledem instruktorů procvičíte jízdu na zpevněném i nezpevněném typu povrchu, jízdu ve smyku nebo si dáte slalom mezi překážkami. Poznáte, jak se vaše auto chová, když jede po náledí, na mokrém sněhu nebo v prudkém dešti. Kromě zábavy si tedy odnesete i pořádnou zkušenost, která vás jako řidiče posune.

Pro vás i vaše nejbližší

Kurzy bezpečné jízdy probíhají v současnosti v automobilových areálech v Mostě, Příbrami, Sosnové a Vysokém Mýtě. Vybrat si můžete kterýkoli z nich včetně termínu, který se vám hodí a zúčastnit se jej. Všechny areály poskytují moderní a profesionální prostředí potřebné k nácviku široké škály řidičských dovedností.
I v případě, že sami řidičský průkaz nevlastníte, ale víte o někom, kdo by podobnou řidičskou zkušenost uvítal, můžete mu kurz věnovat jako zážitkový dárek prostřednictvím agentury ESENNCE. Kurz je u řidičů velmi oblíbený. Znamená totiž nezapomenutelný zážitek, který se jen tak neopakuje. Přináší vzrušení, adrenalin – a samozřejmě velký užitek v podobě většího sebevědomí zvládat obtížné situace na silnicích.

Zážitkový dárek škola smyku

Wednesday, February 13th, 2013

Zážitkový dárek škola smyku

Chcete udělat radost někomu ze svých blízkých zážitkovým dárkem? Nemusíte darovat jen obvyklé věci jako masáže, večeře nebo nějaký víkendový pobyt. Můžete darovat praktický kurz školy smyku, při kterém obdarovaný zažije napětí, adrenalin, ale zároveň se dobře pobaví a získá nové zkušenosti. Inspirujte se také tipy na další zážitkové dárky.

Škola smyku je praktická

Při škole smyku si účastník vyzkouší zvládnout nebezpečné situace, které ho mohou na silnici potkat. Kurz školy smyku je třeba absolvovat s vlastním autem, nebo s autem, se kterým jezdí obdarovaný nejčastěji. Jedině tak zjistí přesné jízdní vlastnosti vozu a zvládne s ním na silnici jakoukoliv situaci. Díky kurzu školy smyku si účastník vyzkouší zvládnout smyk na přední i zadní kola nebo při jízdě z kopce, některé areály disponují i aquplaningovou plochou, která imituje namrzlou vozovku. Spolu se školou smyku darujete nové zkušenosti a bezpečí na silnici.

Škola smyku patří také mezi adrenalinové zážitky. Každý kurz je rozdělen do dvou částí a probíhá celý den od ranních hodin do odpoledne. První část školy smyku je teoretická, účastník se seznámí s instruktorem a pak si spolu projdou základní informace, které by měl řidič znát už z autoškoly. Teoreticky instruktor vysvětlí, jak se chovat při smyku a při dalších nenadálých situacích. Učebny jsou moderně vybavené a teoretická část výuky je proložena promítáním.

Při praktické části usedne účastník kurzu za volant vlastního vozu a přichází praxe. Řidič bude s instruktorem celou dobu kurzu mluvit pomocí vysílačky, dostane se mu tak okamžité zpětné vazby. Součástí školy smyku je zvládnutí smyku předních a zadních kol, smyku na kluzkém povrchu a vyhýbání se překážkám.

Zážitky jako dárky jsou oblíbenou formou obdarování. Jejich výhodou je, že kromě neobvyklého zážitku darujete navíc nové zkušenosti a nezapomenutelné vzpomínky.

Darujte školu smyku k Valentýnu!

Friday, February 8th, 2013

Darujte školu smyku k Valentýnu!

Ačkoliv se vám to třeba nemusí zdát, jako ten nejromantičtější dárek, váš partner to může vidět jinak. Pokud tedy doma nemáte nenapravitelného romantika, můžete bez obav darovat svému partnerovi školu smyku jako dárek k Valentýnu. Uvidíte, že ho tento zážitkový dárek potěší, ale hlavně ho naučí správně a bezpečně řešit nebezpečné situace na silnici bez nehody.

Na co se připravit?

Pokud se tedy rozhodnete darovat školu smyku jako dárek k Valentýnu, určitě chcete vědět, jak celý kurz probíhá, na co by se měl účastník připravit a co by měl vědět.

Kurz školy smyku bývá vždy rozdělen na dvě části, jedna z nich je teoretická a druhá praktická. Při teoretické části se účastník seznámí se svým instruktorem, který ho bude kurzem provázet. Teoretická část také bývá na pořadu dne jako první. Instruktor při ní s účastníkem probere teorii, kterou by si měl řidič pamatovat ještě z autoškoly. Teoreticky si vysvětlí, jak se chovat při smyku a jak se vyhnout případné dopravní nehodě. Účastníkovi budou připomenuta základní pravidla bezpečné jízdy a promítnuty krizové a nebezpečné situace, které ho mohou na silnici potkat.

V druhé části kurzu se řidič posadí za volant svého vozu, aby si vyzkoušel čerstvě nabyté teoretické informace v praxi. Je nutné a důležité, aby řidič absolvoval školu smyku s vozem, který řídí nejčastěji, nemusí tedy nutně jít o vůz vlastní, pokud častěji řídí například služební vůz, bude určitě lepší, aby jel v něm. Řidič usedne za volant a vyzkouší si zvládnout smyk do zatáčky, smyk při jízdě z kopce nebo prudké brzdění na mokrém povrchu. Některé areály disponují aquplaningovou plochou, která imituje kluzkou namrzlou vozovku. Po celou dobu odpolední části je řidič v kontaktu s instruktorem pomocí vysílačky a dostává tak okamžitě zpětnou vazbu a další úkoly.

Kurz bezpečné jízdy Praha

Thursday, February 7th, 2013

Kurzy bezpečné jízdy neboli školy smyku jsou vhodným dárkem a užitečnou zkušeností pro všechny řidiče. Pod dohledem profesionálního instruktora si řidiči mohou na cvičných okruzích vyzkoušet řadu nepříjemných situací, které mohou na silnicích nastat, ale mimo cvičiště je velmi těžké se na ně připravit. Absolvováním kurzu bezpečné jízdy řidič získá mnoho užitečných znalostí i zkušeností, které by dokonce jednou mohly zabránit dopravní nehodě.

Kurzy bezpečné jízdy v ČR

V České republice je několik míst, které kurzy bezpečné jízdy nabízejí, ale často vyhledávaný kurz bezpečné jízdy Praha zatím neexistuje, přesto, že se v hlavním městě nachází dostatek vhodných míst – například v Letňanech nebo na Strahově. Takový kurz bezpečné jízdy by mohl mít moderně vybavené cvičiště s množstvím kluzných drah i aquaplaningovou drahou.

Co obnáší kurz bezpečné jízdy

Kurzy bývají celodenní, jsou složené z praktické i teoretické části. Teoretická část je kratší – zkušený instruktor během ní účastníkům připomene základní techniky jízdy a způsoby zvládnutí krizových momentů, vysvětlí, jak na automobil působí odstředivé síly a také jak fungují reakční a brzdné dráhy. Řidiči se také dozvědí, jaké všechny druhy smyků existují a jak se s nimi profesionálně a s chladnou hlavou vypořádat. Teoretická výuka probíhá v učebnách, které jsou moderně vybavené a poskytují tak účastníkům i lektorům veškerý komfort.

Druhá část kurzu je praktická, trvá několik hodin a probíhá na moderně vybavených cvičištích, které mají více druhů kluzných drah, na kterých si řidič může vyzkoušet různé druhy smyků nebo slalom. Cvičiště také bývají vybavena například příčnými vodními bariérami, na kterých se trénují brzdné manévry. Jednotlivá cvičiště se od sebe liší, záleží na tom, který kurz si řidič vybere.

Kam namísto kurzu bezpečné jízdy Praha

Kurz bezpečné jízdy Praha sice řidiči z Prahy a okolí navštívit nemohou, ale své reakce mohou vyzkoušet a vybrousit například v blízké Příbrami, nebo na některém z dalších cvičišť, které se u nás nacházejí. Momentálně mají řidiči na výběr z kurzů bezpečné jízdy v Mostě, Sosnové, Příbrami nebo ve Vysokém Mýtu.

Kurz bezpečné jízdy můžete věnovat jako originální dárek. Jak to udělat? Jednoduše zakoupíte certifikát na absolvování školy smyku a ten předáte obdarovanému. Certifikát platí 6 měsíců a po tuto dobu je možné si vybrat datum konání kurzu bezpečné jízdy.

Absolvujte školu smyku v Příbrami

Saturday, February 2nd, 2013

Absolvujte školu smyku v Příbrami

Nevidíte důvod, proč právě vy byste měli absolvovat kurz bezpečné jízdy? Myslíte si o sobě, že jste dobří řidiči a nic vás na silnici nerozhodí? Neusínejte na vavřínech a udělejte si kurz, který vám v budoucnu může zachránit život. Jestli je pro vás Příbram přece jen daleko, podívejte se na další místa, kde se konají kurzy školy smyku.

Zní to hrozivě, ale je to tak. Kdy jindy si můžete zkusit zvládnout smyk při rychlé jízdě nebo na kluzké vozovce, a být si jisti, že se vám nic nestane. Pokud si vyzkoušíte zvládnutí některých silničních situací, poznáte své reakce a hlavně budete vědět, jak se máte zachovat. Pokud jsou auta vaším koníčkem, bude tento kurz pouze rozšířením vašich obzorů.

Škola smyku Příbram

Jeden z oblíbených kurzů školy smyku se odehrává v Dlouhé Lhotě u Příbrami. Kurz škola smyku Příbram je jednodenní intenzivní kurz, který je rozdělen na teoretickou a praktickou část. První část je teoretická a odehrává se dopoledne v moderně vybavené učebně. Instruktor s vámi probere základní prohlídku vozu před jízdou, základy bezpečné jízdy, chybné návyky řidičů a nebezpečné chování za volantem, řízení vozidla v nepříznivých klimatických podmínkách a teoretické řešení možných krizových situací.

V odpolední praktické části pak usednete za volant vlastního vozu a pustíte se do procvičování nových teoretických informací. Kurz je nutné absolvovat s vlastním vozem, nebo s vozem, který řídíte nejčastěji. Jen tak se ho naučíte pořádně ovládat a poznáte jeho jízdní vlastnosti a budete vědět, jak se chová při smyku nebo při jízdě na kluzkém povrchu. To si samozřejmě také hned na ostro vyzkoušíte. Zkusíte si zvládnout přetáčivý a nedotáčivý smyk, jízdu v extrémních podmínkách a podobné. Instruktor s vámi bude po celou dobu kurzu komunikovat pomocí vysílačky a tak hned získáte zpětnou vazbu. Po ukončení kurzu dostanete certifikát o jeho absolvování.

Kurz bezpečné jízdy patří mimo jiné mezi zážitkové dárky, kterými můžete udělat radost svým blízkým.

Škola smyku jako dárek pro partnerku

Sunday, January 27th, 2013

Škola smyku jako dárek pro partnerku

Hledáte dárek pro partnerku a líbilo by se vám pro ni něco praktického? Už máte dost vybírání oblečení? Darujte jí praktický zážitkový kurz školu smyku! Ženy jsou citlivé, co se týče otázky jejich umění řídit vůz, a proto je dobré tento zážitkový dárek předávat bez sebemenších vtipných připomínek. V taktním předání dárku vám pomůže krásné dárkové balení voucheru na kurz. Dalšími dárky k narozeninám se můžete inspirovat zde. Kurz školy smyku může vaše přítelkyně absolvovat hned v několika areálech po České republice.

Pokud je vaše přítelkyně akční povahy, můžete se podívat či inspirovat nějakými adrenalinovými dárky.

Průběh kurzu

Kurz školy smyku je rozdělen na dopolední a odpolední část. Při dopolední části si účastník spolu s instruktorem zopakuje teorii z autoškoly. V učebně mu budou na plátně promítnuty různé nebezpečné silniční situace a teoreticky si vysvětlí jejich správné řešení. Instruktor dále přiblíží základní fyzické zákony, které působí na jedoucí vozidlo. Odpolední část kurzu je pak ryze praktická. Účastník kurzu usedne za volant svého vozu, nebo vozu, který řídí každý den. To je důležité, protože s půjčeným autem by šlo samozřejmě kurz absolvovat také, ale každý vůz má trochu jiné jízdní vlastnosti, a tak je potřeba školu smyku absolvovat s vozem, který účastník kurzu používá nejčastěji. Při praktické části dostává účastník instrukce od instruktora vysílačkou, probíhá tak jejich veškerá komunikace a řidič tak dostává okamžitou zpětnou vazbu. Řidič si vyzkouší na různých druzích povrchů rychlou i pomalou jízdu, prudké brzdění. Naučí se zvládnout smyk v zatáčce nebo při rychlé jízdě z kopce. Některé areály disponují aquplaningovou plochou, která imituje povrch vozovky pokryté ledem.

Inspirujte se dalšími nápady na zážitkové dárky!