Archive for the ‘Uncategorized’ Category

Kurz bezpečné jízdy Vysoké Mýto

Tuesday, March 5th, 2013

 

KURZ BEZPEČÉ JÍZDY Vysoké Mýto

Kurz bezpečné jízdy jako prevence nehod

Řidičům hrozí na silnici mnoho situací, na které jsou připraveni pouze teoreticky a tak jsou jejich reakce v okamžiku, kdy dojde například ke smyku, nepředvídatelné. Řidiči nemají dostatek příležitostí se na nezvyklé momenty připravit, a tak neznají reakce své ani svého automobilu. Takovou situaci dnes naštěstí řeší kurzy bezpečné jízdy, ve kterých si řidiči mohou vyzkoušet celou řadu neobvyklých manévrů. Kurz bezpečné jízdy je ideálním dárkem nejen pro začínající řidiče, ale také pro ty, co už mají najezděno a chtějí si vyzkoušet, co všechno společně se svým autem zvládnou. Kurz bezpečné jízdy ve Vysokém Mýtě umožní každému účastníkovi vyzkoušet jeho reakce, i reakce jeho vlastního automobilu a poskytne mu tak přípravu na většinu situací, které mohou kdykoliv nastat i v běžném provozu. Darováním kurzu bezpečné jízdy věnujete zážitek, který by v budoucnosti mohl pomoci v nejedné ošklivé situaci, a dokonce zabránit dopravní nehodě a zachránit zdraví a životy účastníků provozu.

Jak probíhá kurz bezpečné jízdy

Kurz bezpečné jízdy Vysoké Mýto je celodenní školení pro řidiče, skládající se ze dvou částí. První část je kratší, probíhá v moderních učebnách a instruktor Vám během ní připomene například základní techniky jízdy a správné chování během krizových situací. Naučíte se fyzikální zákonitosti – například o působení odstředivých sil na auto, nebo o reakčních a brzdných drahách a také to, jak se automobil zachová během neobvyklých momentů, které mohou nastat.

Ve druhé části kurzu Vás čekají celé čtyři hodiny na moderním cvičišti, které je postaveno přímo pro účely školení bezpečné jízdy. Vyzkoušíte si například smyk z kopce, který končí zatáčkou, slalom nebo různé úhybné a brzdné manévry. Cvičiště je vybaveno také příčnými vodními bariérami a měřičem rychlosti, takže vyzkoušíte, jaké to je brzdit na mokrém povrchu ve vysoké rychlosti. Po celou dobu praktické části kurzu budete ve stálém kontaktu s instruktorem pomocí vysílačky. Instruktor Vám během jízdy pomůže nebezpečné situace zvládnout a případně Vám poradí, jak si s nimi poradit lépe.

Škola smyku

Thursday, February 21st, 2013

Škola smyku

Škola smyku je praktický zážitkový kurz, který můžete absolvovat v jakémkoliv věku. Jediné dvě podmínky pro tento kurz jsou mít vlastní vozidlo, se kterým budete kurz absolvovat a také samozřejmě vlastnit platný řidičský průkaz. Škola smyku vás bude bavit a zároveň se při ní ještě naučíte něco nového. Absolvujte školu smyku a získejte nové zážitky a zkušenosti, které se vám budou na silnici hodit.

Darujte školu smyku

Pokud už jste školu smyku absolvovali, můžete ji darovat jako zážitkový dárek někomu ze svých blízkých. Jistě mu uděláte radost. Voucher na zážitek vám navíc přijde zabalen v dárkovém balení a tak už pak dárek můžete rovnou předávat.

Kurz bezpečné jízdy je rozdělen na dvě části, dopolední, kdy se většinou probírá teorie a odpolední, kdy účastník usedne za volant vozu a bude nově nabyté informace ověřovat v praxi. Při dopolední části si účastník spolu s instruktorem projde základy a teorii, kterou by si měl pamatovat ještě z autoškoly. Dále se řidič dozví o tom, jaké fyzické síly působí na jedoucí vozidlo a o možných nebezpečných situacích na silnici, které ho mohou potkat. Učebny, ve kterých dopolední školení probíhá, jsou moderně vybaveny a tak teoretickou část provází promítání špatně a dobře zvládnutých krizových silničních situací.

Odpolední část

Odpoledne pak účastník kurzu usedne za volant vlastního vozu. K dispozici mu bude speciálně upravený areál, ve kterém si pod dohledem instruktorů zkus všechny druhy smyku, prudké brzdění na suchém i mokrém povrchu a vyhýbání se nenadálým překážkám. Celou dobu bude v kontaktu s instruktorem pomocí vysílačky, ihned se tak dozví, co udělal dobře a co špatně. Škola smyku určitě také patří mezi adrenalinové zážitky. Není jen o nudné a nutné teorii, ale hlavně o jízdě a procházení jednotlivých nebezpečných situací prakticky.

Inspirujte se i dalším zážitky jako dárky!

Kurz bezpečné jízdy Praha

Thursday, February 7th, 2013

Kurzy bezpečné jízdy neboli školy smyku jsou vhodným dárkem a užitečnou zkušeností pro všechny řidiče. Pod dohledem profesionálního instruktora si řidiči mohou na cvičných okruzích vyzkoušet řadu nepříjemných situací, které mohou na silnicích nastat, ale mimo cvičiště je velmi těžké se na ně připravit. Absolvováním kurzu bezpečné jízdy řidič získá mnoho užitečných znalostí i zkušeností, které by dokonce jednou mohly zabránit dopravní nehodě.

Kurzy bezpečné jízdy v ČR

V České republice je několik míst, které kurzy bezpečné jízdy nabízejí, ale často vyhledávaný kurz bezpečné jízdy Praha zatím neexistuje, přesto, že se v hlavním městě nachází dostatek vhodných míst – například v Letňanech nebo na Strahově. Takový kurz bezpečné jízdy by mohl mít moderně vybavené cvičiště s množstvím kluzných drah i aquaplaningovou drahou.

Co obnáší kurz bezpečné jízdy

Kurzy bývají celodenní, jsou složené z praktické i teoretické části. Teoretická část je kratší – zkušený instruktor během ní účastníkům připomene základní techniky jízdy a způsoby zvládnutí krizových momentů, vysvětlí, jak na automobil působí odstředivé síly a také jak fungují reakční a brzdné dráhy. Řidiči se také dozvědí, jaké všechny druhy smyků existují a jak se s nimi profesionálně a s chladnou hlavou vypořádat. Teoretická výuka probíhá v učebnách, které jsou moderně vybavené a poskytují tak účastníkům i lektorům veškerý komfort.

Druhá část kurzu je praktická, trvá několik hodin a probíhá na moderně vybavených cvičištích, které mají více druhů kluzných drah, na kterých si řidič může vyzkoušet různé druhy smyků nebo slalom. Cvičiště také bývají vybavena například příčnými vodními bariérami, na kterých se trénují brzdné manévry. Jednotlivá cvičiště se od sebe liší, záleží na tom, který kurz si řidič vybere.

Kam namísto kurzu bezpečné jízdy Praha

Kurz bezpečné jízdy Praha sice řidiči z Prahy a okolí navštívit nemohou, ale své reakce mohou vyzkoušet a vybrousit například v blízké Příbrami, nebo na některém z dalších cvičišť, které se u nás nacházejí. Momentálně mají řidiči na výběr z kurzů bezpečné jízdy v Mostě, Sosnové, Příbrami nebo ve Vysokém Mýtu.

Kurz bezpečné jízdy můžete věnovat jako originální dárek. Jak to udělat? Jednoduše zakoupíte certifikát na absolvování školy smyku a ten předáte obdarovanému. Certifikát platí 6 měsíců a po tuto dobu je možné si vybrat datum konání kurzu bezpečné jízdy.

Jízda legendárním vozem Rolls Royce pro dva

Wednesday, December 5th, 2012

Jízda legendárním vozem Rolls Royce pro dva

 

Chcete se cítit jako král a vrátit se o století zpět? Nechte se spolu se svou drahou polovičkou nebo synem hodinu vozit králem vozů Rolls Royce. Nebo tento krásný zážitek můžete darovat někomu ze svých blízkých.

Zážitek trvá celkem dvě hodiny a čistý čas jízdy je jedna hodina. Řidič vozu je oblečen v dobovém kostýmu. Před projížďkou budete s tímto legendárním vozem nejprve krátce teoreticky seznámeni. Pro plný zážitek z jízdy vám bude zapůjčena do vozu deka, kterou si můžete přehodit přes kolena. Zážitek zahrnuje i posezení s občerstvením v jedné z vybraných restaurací. Na konec získáte CD s fotkami ze zážitku.

Další automobilové zážitky můžete vybírat v sekci auto-moto zážitky.

Kdo stojí za vznikem této legendy?

 

Za vznikem britské firmy stojí Charles Rolls a Henry Royce. První z jmenovaných se o automobily zajímal už odmalička a v devatenáctém století založil jedno z prvních zastoupení francouzských automobilek v Anglii. Rolls byl také fanoušek létání, stál u založení britského Královského aeroklubu. Na počátku dvacátého století jako první člověk přeletěl jedním letem kanálLa Manchetam i zpět ve stejném letounu. Jeho láska k létání se mu však bohužel stala osudnou.

Cesta Henryho Royce k automobilům nebyla od počátku tak jasná, jako Charlese Rollse. V mládí přišel o otce a tak se musel živit prodejem novin. Později pracoval ve strojírenské továrně a s přítelem založil firmu ve které instalovali elektrické přívody do domácnosti. O deset let později začali vyrábět dynama, elektromotory a elektrické jeřáby. Zanedlouho se začal věnovat i konstrukcím automobilů a díky svým známým se seznámil s Charlesem Rollsem a později došlo k dohodě o výrobě automobilů pod společnou značkou.

Nejen automobilové zážitky můžete najít na stránkách internetové agentury na zážitky, Esennce.cz.

Školy smyku na severu Čech

Thursday, September 20th, 2012

Školy smyku na severu Čech

Na severu Čech se nachází hned dvě místa, kde můžete absolvovat nejen školu smyku, ale i další automobilové kurzy. Vyrazit můžete do autodromu Sosnová a nebo Polygonu Most.

Sosnová u České Lípy

Škola smyku v Sosnové je rozdělena na kurz teoretický a kurz praktický. Při teoretické části s vámi instruktor probere rizikové faktory při jízdě, nastavení sedadla ve vozidla, jak správně držet volant a jak účelně používat brzdové pedály. Dále s vámi instruktor probere změny v pravidlech silničního provozu, defenzivní způsob jízdy, jak správně zkontrolovat vozidlo před jízdou a teoretické řešení krizových situací na silnici.

Při praktické části si vyzkoušíte se svým vlastním vozem krizové brzdění, zjistíte brzdné dráhy vlastního vozidla, projedete slalom mezi kuželkami a také procvičíte vyhýbací manévr – když se na silnici musíte rychle vyhnout překážce.

Autodrom Sosnová nabízí nejen kurzy bezpečné jízdy, ale i kurz Žena a automobil. Kurz je určen pro ženy a procvičuje se parkování, brzdění, zvládnutí smyku. Kurz má teoretickou i praktickou část a je třeba ho absolvovat s vlastním autem nebo autem, které žena používá.

Polygon most

V centru polygon Most můžete absolvovat nejen kurz bezpečné jízdy, ale i kurz sportovní jízdy. Ten probíhá ve spolupráci s autodromem Most, kurz má teoretickou i praktickou část. Je určen hlavně pro automobilové nadšence i pro ty, kteří mají za sebou kurz bezpečné jízdy. Celodenní kurz začíná už v devět ráno, kdy je první na řadě teoretická část. Ta trvá hodinu a potom následují tři hodiny ježdění na cvičných plochách v Polygonu Most. Během tohoto kurzu se vám budou věnovat hned dva instruktoři.

Darujte svým blízkým školu smyku jako zážitkový dárek! Inspirujte se dárky k narozeninám! Dárky jako zážitek jsou velmi oblíbenou formou obdarování, využijte ji i vy!

Škola smyku Most

Wednesday, September 5th, 2012

Škola smyku Most

Pokud pochybujete o svých řidičských schopnostech, absolvujte kurz bezpečné jízdy. Naučíte se zvládat auto v nebezpečných silničních situacích. Pokud jste ale dlouho neseděl za volantem, bude pro vás lepší nejdříve absolvovat pár rekvalifikačních jízd v autoškole. Tím získáte dostatečné sebevědomí a nic vám nebude bránit v tom, vyrazit opět na silnici.

Po rekvalifikačních jízdách, kdy si připomenete základní poznatky z autoškoly, už nebude nic stát v cestě tomu, abyste absolvovali kurz bezpečné jízdy.  Vybírat můžete z několika areálů po celé České republice. V severozápadních Čechách můžete vyzkoušet školu smyku Most.

Voucher na tento praktický vzdělávací zážitek najdete na stránkách Esennce.cz, internetové agentury na zážitky. Zde si také můžete vybrat zážitek ze sekce auto-moto.

Jak škola smyku v Mostě probíhá?

Instruktor, který se o vás bude celý den starat, vás nejprve seznámí s praktickými zásadami chování řidiče v krizových situacích. Připomene vám také teoretické informace, které se týkají řízení vozu.

Poté následuje praktická část školy smyku, která trvá přibližně čtyři hodiny. Instruktor vás bude během výcviku navádět pomocí vysílačky a vy si vyzkoušíte několik druhů a způsobů smyku, jízdu na různých površích a několik nebezpečných situací, které vás mohou na silnici potkat. Doplníte si tak nejen svoje řidičské zkušenosti, ale zjistíte také rychlost svých reakcí.

Škola smyku Příbram

Wednesday, August 15th, 2012

Škola smyku Příbram

I ve Středočeském kraji máte možnost absolvovat školu smyku, správným názvem kurz bezpečné jízdy. V Dlouhé Lhotě u Příbrami najdete speciální areál, který můžete navštívit absolvovat zde školu smyku. Jednoduše si přes internet zakoupíte voucher na zážitek, se kterým vám přijdou další informace ohledně průběhu zážitku. Kurz bezpečné jízdy ale můžete i darovat jako originální zážitkový dárek.

Jak to probíhá?

V začátku kurzu si připomenete teoretické znalosti o řízení motorových vozidel. Instruktor vám teoreticky přiblíží, jak auto řídit ve ztížených klimatických podmínkách, dále vám poskytne informace o brzdění a brzdných drahách a řešení krizových situací. Poté následuje praktická část kurzu. Tu budete absolvovat se svým vlastním vozem, abyste se s ním naučili zvládat komplikované silniční situace. Zkusíte si zvládnout smyk i jízdu po kluzké ploše. Podmínky pro absolvování kurzu jsou – řidičské oprávnění skupiny B a fyzická a duševní způsobilost.

V Příbrami pak můžete navštívit aquapark, minigolfové hřiště a nebo zimní sportovní areál. Ve městě najdete i dvě galerie a to galerii V Potoční a galerii Františka Drtikola Příbram. Pokud vás zajímá spíše architektura, určitě se projděte historickým centrem města nebo navštivte zámeček Ernestinum. V Příbrami můžete podniknout i adrenalinové aktivity, jako je tandemový seskok padákem a nebo si odpočinout při masáži.